Kedgeree.

Een prima alternatief voor aardappelen en met veel kruiden en specerijen in iets bijzonders om te toveren.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 571
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Kedgeree.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Kedgeree.

Ingrediënten voor 1 persoon:


1 ui.
1 teentje knoflook.
1 el olijfolie.
1 tl korianderpoeder.
1 tl komijnpoeder.
1 tl kurkuma.
80 gr pandan rijst.
120 gr water.
1/3 blokje groentebouillon.
1 ei.
1 limoen.
200 gr gerookte forel.
1 takje platte peterselie.
1 tl chilivlokken.

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui.
Fruit de uien tot ze glazig en zacht zijn.
Pel de knoflook en pers de teen bij de uien, bak nog een minuutje mee.
Voeg het korianderpoeder, komijnpoeder en kurkumapoeder toe en bak mee.
Voeg de rijst toe, samen met het bouillonblokje, de chilivlokken en het water, kook de rijst volgens de verpakking. (in mijn geval 15 minuten)
Schep de rijst door en laat nog een paar minuutjes met gesloten deksel staan.
Kook ondertussen ook het ei half zacht. (6 minuten, op gezet in kokend water)
Laat het ei schrikken onder koud water, pel en snijd doormidden.
Snijd de limoen in partjes, verdeel de forel in stukken en hak de peterselie fijn.
Schep de rijst in een vorm en keer deze om op het bord.
Garneer de rijst met de forel, het ei en de peterselie.
Leg er 2 partjes limoen bij.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Gebruikersavatar
Paul
Moderator
Berichten: 47
Lid geworden op: 24 sep 2012, 00:07
Contacteer:

Re: Kedgeree.

Bericht door Paul »

:whaa: dat lijkt mij wel wat :klap2:
Plaats reactie

Terug naar “Rijst”