Char Siu met opgeleukte rijst.

Het meest gegeten stukje vlees, heel veelzijdig en een smakelijk stukje vlees.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 575
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Char Siu met opgeleukte rijst.

Bericht door Pieter »

Afbeelding

Char Siu met opgeleukte rijst.

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de Char Siu:


2 cm verse gember.
3 teentjes knoflook.
0,5 tl vijfkruidenpoeder.
0,5 tl gemalen witte peper.
2 tl tomatenpuree.
2 tl donkere sojasaus.
2 el lichte sojasaus.
2 el mirin.
4 el hoisin saus.
2 tl sesamolie.
4 el honing.
2 lappen procureur van ongeveer 300 gr per stuk.

Voor de rijst:

160 gr ongekookte witte rijst.
3 eieren.
1 kleine winterwortel.
2 lente-uitjes.
0,5 rode paprika.
75 gr haricots verts.
0,5 rode peper.
2 teentjes knoflook.
1 tl lichte sojasaus.
0,5 tl sesamolie.
Zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze:

De Char Siu:


Schil de gember en hak heel fijn.
Pel de knoflook en hak heel fijn.
Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
Masseer de marinade goed over het vlees en laat minimaal één uur marineren, maar een nacht in de koelkast is beter.
Verwarm de oven voor op 150 graden C.
Bekleed een diepe bakplaat met bakpapier.
Leg het vlees met de marinade op de bakplaat en zet het geheel in het midden van de oven.
Bak het vlees 1 tot 1.5 uur in de oven, schep af en toe de marinade over het vlees en keer het om.
Grill eventueel het vlees de laatste 5 minuten voor een mooi korstje.
Snij het vlees in reepjes en schep de overgebleven marinade er over.

De opgeleukte rijst:

Kook de rijst de avond van te voren, laat goed uitstomen en zet in een open bakblik in de koelkast om te drogen.
Schil de wortel met een dunschiller en snij daarna in kleine blokjes.
Halveer de lente-uitjes in de lengte en snij in stukjes, vergelijkbaar met de wortel.
Snij de paprika in kleine blokjes.
Snij de topjes en de kontjes van de boontjes en snij in kleine stukjes.
Snij de rode peper in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snipper fijn.
Pel en snipper de knoflook.
Klop de 3 eieren los in een kom en schep er de afgekoelde rijst door, zorg dat elke rijstkorrel bedekt is met ei.
Verhit de wok op hoog vuur heel heet, voeg 2 eetlepels olie toe en bak hierin de rijst. Schep in het begin af en toe om totdat het meeste ei is gestold en schep daarna veelvuldig om zodat de rijstkorrels weer los zijn van elkaar en een laagje krokant gebakken ei hebben.
Stort de rijst in een kom en breng de wok weer op temperatuur.
Voeg 1 eetlepel olie toe aan de wok en begin met het roerbakken van de lente-uitjes, zo’n 20 seconden, gevolgd door de wortelblokjes. Roerbak ongeveer 1 minuut en voeg dan de boontjes toe.
Na ongeveer 1 minuut de paprika, de rode peper en de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut.
Voeg de rijst weer toe en schep alles goed door elkaar.
Voeg de sojasaus en de sesamolie toe en schep nog eens goed door elkaar.
Serveer de rijst samen met het vlees op voorverwarmde borden.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Varkensvlees”